Gezin

Heb je een vraag hierover?

Wat doen wij?

Ondersteuning bij opvoeding

ZebrA helpt kinderen bij het opgroeien en ouders bij het opvoeden. Als je even vastloopt in je manier van opvoeden en je zelf niet weet hoe je een opvoedsituatie positief kan veranderen. Bijvoorbeeld als je kind zich sterk ontwikkelt als persoon en je hem of haar hier graag goed in begeleidt. Of als je je kind ziet worstelen met een beperking, zoals autisme of AD(H)D. Ook ondersteunen we bij het overwinnen van faalangst, de ontwikkeling van sociale vaardigheden of de vorming van een positiever zelfbeeld. Van basisschoolkind tot jongvolwassene; ZebrA helpt elke ster te stralen.

Samen de schouders eronder

De orthopedagogen van ZebrA besturen de leer- en gedragsproblemen van je kind. De opvoeding thuis en zijn of haar omgeving spelen hierbij een belangrijke rol. Wat zijn de verbeterpunten? Maar ook en vooral: wat zijn de talenten en sterke kanten van je kind? En hoe kunnen we deze inzetten om een positieve verandering teweeg te brengen. We werken stap voor stap op een positieve manier aan een verbeterde situatie. De probleemsituatie of opvoedvraag verschilt vaak, onze aanpak is altijd hetzelfde: persoonlijk, deskundig en gericht op duurzame verbetering.

Onze werkwijze

Na een persoonlijke kennismaking – met de ouder(s) en het kind – brengen we de vraag goed in beeld. De zorgen en sterke kanten van je kind en de opvoeding en de omgeving worden in kaart gebracht. Vervolgens bepalen we samen het doel en wordt er een uitvoerbaar plan gemaakt. Daarin staat de route richting de bestemming – het doel – omschreven.

In dit plan staat ook de aanpak beschreven: wie doet wat wanneer? Dit plan bevat verschillende ‘tussendoelen’. Stappen die we zetten om uiteindelijk de overkant te bereiken en jullie vraagstuk op te lossen. De uitvoer ligt bij jouw gezin; samen met ons en je zoon of dochter bepalen we de afslag op de rotonde. In welke methode hebben we het meeste vertrouwen? En waar voelt iedereen zich goed bij? Vervolgens steken we in eigen tempo op over naar de oplossing.

Over ons

Passie voor het onderwijs en boordevol ervaring daarin. Dat geldt voor alle (geregistreerde) orthopedagogen in het zorgteam van Focus ZebrA. Verschillende deskundigen met ieder een eigen expertise. Zo versterken we elkaar. Maar onze kracht ligt ook in ons brede netwerk. Experts waarmee we al jaren succesvol samenwerken. Zo schakelen we in elke situatie de juiste specialistische hulp in.

Frans Jaspers

Foto Frans Jaspers

Frans is eigenaar van Focus on U: een netwerkorganisatie van adviseurs en trainers die zich richt op het versterken van onderwijsteams. Inmiddels werkt hij al meer dan 25 jaar als coach, supervisor en mediator voor organisaties en professionals in veranderingsprocessen.

Ben Franssen

Foto Ben Franssen

Ben heeft als adviseur/gz-psycholoog in het speciaal en voortgezet onderwijs gewerkt. Daarna is hij twaalf jaar directeur geweest van de Taalbrug in Eindhoven. Een samenwerking van drie scholen voor kinderen met auditieve en communicatieve problemen. Hij stond aan de wieg van deze fusie.

Erik Wissink

Foto Erik Wissink

Erik werkte als orthopedagoog en onderwijskundige binnen de onderwijsadviessector in Zuidoost-Nederland. Onder andere als directeur externe relaties. Zijn focusgebieden? Onderwijsvernieuwing, leerlingenzorg en organisatieontwikkeling. Tevens is hij initiatiefnemer van het Ouder-Kindcentrum (OKC) in Helmond.

Benieuwd wat ZebrA voor jou kan betekenen?

Stel je vraag