School

Heb je een vraag hierover?

Wat doen wij

Leerontwikkeling en pedagogische problemen

ZebrA helpt. Bij leerlingen met een leerstoornis bijvoorbeeld. In het geval van een leerachterstand of een pedagogisch probleem. Wij onderzoeken, adviseren en begeleiden. In het primaire, voortgezet en speciale onderwijs. Weet je als docent even geen raad met de situatie van een kind? Of kan jouw school sturing gebruiken bij het ontwikkelen van een duidelijk en effectief beleid? Op het gebied van passend onderwijs bijvoorbeeld. Onze deskundigen helpen je oversteken richting de oplossing.

Oplossingsgericht werken

Dat doen we bij ZebrA niet op de gebruikelijke manier. Wij houden geen handjes vast. Wij gaan uit van de ontwikkelkracht van docenten, kinderen en hun omgeving. In de meeste gevallen kunnen docenten en professionals namelijk een heleboel zelf. Zodra het probleem, het doel en de koers zijn bepaald. Dat doen we samen. En wat blijkt? Deze coöperatieve werkwijze leidt vaak tot het beste resultaat: echte, duurzame verandering.

Onze werkwijze

De eerste stap is een uitvoerig gesprek. Met de betrokken professionals en eventueel de leerling(en). We brengen de vraag, wensen en belangrijke omgevingsfactoren in kaart. Vervolgens bepalen we samen het doel; de bestemming. Wat is de beste weg om daar te komen? ZebrA kiest met jou de juiste afslag!

Er wordt een plan gemaakt waarin de aanpak beschreven staat: wie doet wat wanneer? Daarbij tekenen we ook de verwachte kosten uit. Dit werkplan bevat verschillende ‘tussendoelen’. Stappen die we zetten om uiteindelijk de overkant te bereiken en jouw vraagstuk op te lossen. De uitvoer ligt bij de school; jij bepaalt het tempo van oversteken. Zodat dit de volgende keer zelfstandig lukt.

Over ons

Passie voor het onderwijs en boordevol ervaring daarin. Dat geldt voor alle (geregistreerde) orthopedagogen in het zorgteam van Focus ZebrA. Verschillende deskundigen met ieder een eigen expertise. Zo versterken we elkaar. Maar onze kracht ligt ook in ons brede netwerk. Experts waarmee we al jaren succesvol samenwerken. Zo schakelen we in elke situatie de juiste specialistische hulp in.

Frans Jaspers

Foto Frans Jaspers

Frans is eigenaar van Focus on U: een netwerkorganisatie van adviseurs en trainers die zich richt op het versterken van onderwijsteams. Inmiddels werkt hij al meer dan 25 jaar als coach, supervisor en mediator voor organisaties en professionals in veranderingsprocessen.

Ben Franssen

Foto Ben Franssen

Ben heeft als adviseur/gz-psycholoog in het speciaal en voortgezet onderwijs gewerkt. Daarna is hij twaalf jaar directeur geweest van de Taalbrug in Eindhoven. Een samenwerking van drie scholen voor kinderen met auditieve en communicatieve problemen. Hij stond aan de wieg van deze fusie.

Erik Wissink

Foto Erik Wissink

Erik werkte als orthopedagoog en onderwijskundige binnen de onderwijsadviessector in Zuidoost-Nederland. Onder andere als directeur externe relaties. Zijn focusgebieden? Onderwijsvernieuwing, leerlingenzorg en organisatieontwikkeling. Tevens is hij initiatiefnemer van het Ouder-Kindcentrum (OKC) in Helmond.

Benieuwd wat ZebrA voor jou kan betekenen?

Stel je vraag